Hanka G - Nový album !!!

Hanka G - Nový album !!!
CD Hanka G - Ballads in the Key of Love

  09.01.2023

Z čista jasna prišla správa, že Hanka Gregušová alias Hanka G vydala koncom minulého rolku 2022 nový album! A to pritom od vydania jej doteraz posledného - čiže štvrtého albumu s názvom Universal Ancestry (recenzia albumu tu) ubehol iba rok a pol! Ale ako poznám Hanku, tak ten nápad a hlavný motív zrel v jej hlave zaručene dlhšie. Ako hovorí samotná Hanka: "Ja som posledné tri mesiace intenzívne pracovala na tom, aby som potešila všetkých novým krásnym albumom, ktorý bol mojím “skoro darčekom” pod stromček. Napokon som ho oficiálne uviedla do života pár dní pred koncom minulého roka ako symbolické prianie do vesmiru, aby priniesol do našich životov viac LÁSKY, ktorá sa nám akosi pomaly vytráca z denných životov pod tlakom všetkého čo sa deje vo svete a u nás doma …"

 

Názov ozaj čerstvého už piateho album Hanky G je Ballads in the Key of Love a je celý o láske! Na predchádzajúci album Universal Ancestry mala Hanka od mnohých našincov krásne spätné väzby a tak sa Hanka veľmi teší, že môže priniesť novú hudbu priamo z NYC. A ako Hanka prezradila: ..."môžem úprimne povedať, že je to môj najintímnejší a najkrajší album, aky som doposial nahrala. Na albume je 13 krásnych jazzových ľúbostných skladieb, balád vrátane niekoľkých slovenských folklórnych skladieb, zaranžovanych Ľubošom Šrámekom a Jamesom Hurtom, s mojimi anglickymi prekladmi, ktoré poznáme u nás pod názvom “Laska Bože Láska” alebo “Zbohom ostávajte”.

V štúdiu © Chris DrukkerV štúdiu © Chris Drukker
Taru Alexander V štúdiu © Chris DrukkerTaru Alexander V štúdiu © Chris Drukker
Hanka si album produkovala sama v spolupráci s americkým klaviristom a aranžérom Jamesom Hurtom a hosťuje na ňom aj náš vynikajúci klavirista Ondrej Krajňák na spoločnej skladbe “Twin Flames”. Na albume sa nachádza aj ďalšia spoločná skladba “Detachment”. Album sa nahrával v jednom z najstarších top štúdií EastSide Sound na Manhattane v NYC, pod taktovkou skúseného Lou Holtzmana, kde nahrávali také hviezdy ako Betty Carter, Clark Terry, Dexter Gordon, Chico Freeman, Ray Drummond, …
 
Obsadenie:
HANKA G - spev a produkcia
James Hurt - klavír, aranžovanie a ko-produkcia
Ondrej Krajňák - klavír a aranžovanie 
Ľuboš Šrámek - klavír a aranžovanie
Lonnie Plaxico - kontrabas
Tom DiCarlo - kontrabas
Curtis Lundy - kontrabas
Taru Alexander - bicie nástroje
Mix a master - Lou Holtzman
Fotografia a grafický dizajn obalu Chris Drukker
 
Album si je možné objednať priamo 
Cena 12 EUR + poštovné
 
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí a Hudobného Fondu.
 
Hanka G V štúdiu © Chris DrukkerHanka G V štúdiu © Chris Drukker
V štúdiu V štúdiu © Chris DrukkerV štúdiu V štúdiu © Chris Drukker