Fotoreport – Altar Double Quintet Live !!!

Fotoreport – Altar Double Quintet Live !!!
Altar Double Quintet © Patrick Španko

11.jún 2020, .klub pod lampou, BA   15.06.2020

Pandémia, spôsobená vírusom COVID-19, nám na dlhé týždne zobrala radosť zo stretávania sa, z návštev divadiel, koncertov, kultúrnych podujatí ... Ale vo štvrtok 11. júna 2020 bol v Bratislave jeden z prvých jazzových koncertov veľkého formátu! Bola to odložená koncertná premiéra z marca tohto roku albumu Altar Double Quintet a presnejšie jeho európskej zostavy. Ako zaručene viete, album sa nahrával aj v New Yorku, ale americká patria hudobníkov musela zostať doma.

Nikolaj Nikitin © Patrick ŠpankoNikolaj Nikitin © Patrick Španko
Kornél Fekete-Kovács © Patrick ŠpankoKornél Fekete-Kovács © Patrick Španko
Ľuboš Šrámek © Patrick ŠpankoĽuboš Šrámek © Patrick Španko
Klemens Marktl © Patrick ŠpankoKlemens Marktl © Patrick Španko

Ale myslím si, že európski hudobníci nie sú o nič horší od svojich zaoceánskych kolegov a poskromne obsadený bratislavský .klub pod lampou sa príjemne bavil. A pre niektorých hráčov to bol prvý či druhý koncert po veľmi dlhom čase. A kedže iba pár dní pred koncertom otvorili hranice, mohol z Budapešti v pohode pricestovať trubkár a hráč na krídlovku Kornél Fekete-Kovács a z Klagenfurtu bubeník Klemens Marktl, ktorý šiel autom a po ceste vo Viedni pribral kolegu kontrabasistu Nenada Vasilica. No a zo Záhorskej prišiel Ľuboš Šrámek ako vždy vysmiaty a Nikolaj Niktin z bratislavskej Rače to mal najbližšie, ale zato mal organizačné starosti, ktoré však hravo zvládol!

Altar Double Quintet © Patrick ŠpankoAltar Double Quintet © Patrick Španko
Nenad Vasilic © Patrick ŠpankoNenad Vasilic © Patrick Španko
Nikolaj a Kornél © Patrick ŠpankoNikolaj a Kornél © Patrick Španko
Operatívna pomoc pre Nenada © Patrick ŠpankoOperatívna pomoc pre Nenada © Patrick Španko

Už atmosféra na samotnej skúške bola veľmi fajn, hudobníci sa často usmievali a celé si to pekne užívali! Pohoda, rýchle riešenia vzniknutých situácií, nákazlivý humor Luboša – to boli všelieky na problémy. A večer na koncerte už všetko išlo ako malo. Verím, že si to užili aj poslucháči a pomaly, ale isto sa situácia bude iba zlepšovať. Len aby priaznivci jazzu za ten čas "leňošenia" doma nespohodlneli, a na živé koncerty začali chodiť aspoň tak, ako v čase pre corona krízou!

Pod drobnohľadom ... © Patrick ŠpankoPod drobnohľadom ... © Patrick Španko
Nefalšovaná radosť ... © Patrick ŠpankoNefalšovaná radosť ... © Patrick Španko
Nenad a Ľuboš © Patrick ŠpankoNenad a Ľuboš © Patrick Španko
Nikolaj a Kornél © Patrick ŠpankoNikolaj a Kornél © Patrick Španko