Dvojdňový Gypsy Jazz Festival !!!

Dvojdňový Gypsy Jazz Festival !!!
Plagát

6. a 7.12.2019, divadlo Aréna, BA   04.12.2019

Milo Suchomel a Divadlo Aréna nás všetkých pozývajú na ôsmy ročník Gypsy Jazz Festivalu, ktorý sa uskutoční v dňoch 6. a 7. decembra 2019 v Bratislave! Historicky po prvýkrát bude hudobná jazda trvať dva dni a bude plná magických melódií a improvizácií. Prvý deň sa predstaví orchester s hosťami a druhý deň rôzni svetoví aj domáci hudobníci. Multižánrový skladateľ, producent a saxofonista Milo Suchomel zostavil orchester špeciálne pre toto podujatie a je zložený zo známych svetových aj domácich mien. Môžeme sa tešiť na zamatový hlas Kristíny Mihaľovej, ale vystúpia i Peter Lipa, Martin Valihora, Ivana Bagová či Vanessa Šarközi.

Počas veľkolepého predstavenia nás Milo pozve na krst svojho nového CD Milo Suchomel Orchestra, ktoré vychádza vo vydavateľstve Real Music House. Na 3-CD predstaví svoju tvorbu od roku 2009 až po súčasnosť, aj nahrávky z minulého ročníka Gypsy Jazz Festivalu. Ocitnete sa v hudobnej spoločnosti filharmónie, jazzmenov, Cigánskych diablov, popových spevákov aj výnimočnej osobnosti a autorky niektorých skladieb, jeho mamy Lýdie Suchomelovej.

Milo Suchomel Orchestra © Patrick ŠpankoMilo Suchomel Orchestra © Patrick Španko
Lýdia Suchomelová © Patrick ŠpankoLýdia Suchomelová © Patrick Španko

Druhý deň tradične odštartuje vo foyeri Divadla Aréna, ktoré sa premení na vedľajší stage a hostiť bude mladé talenty. Hlavné pódium bude patriť zvučným menám jazzových hudobníkov. Účinkujúcich budú organizátori prezrádzať postupne. Zatiaľ vieme, že na hlavnom pódiu si tento rok vychutnáme aj AsGuests feat. Klaudius Kováč Trio - Gypsy Tales. Pri rómskych piesňach vo vlastných úpravách im spoločnosť bude robiť Klaudius Kováč, Tomáš Baroš a Peter Solárik.

Klaudius Kováč  © Patrick ŠpankoKlaudius Kováč © Patrick Španko
AsGuests © Patrick ŠpankoAsGuests © Patrick Španko

Ján Berky Mrenica mladší prinesie medzinárodný projekt plný temperamentu - Ján Berky Mrenica jr. Gypsy Jazz SK. Hosťami budú legendárny český jazzman Jiří Stivín a speváčka arménskeho pôvodu Karin Sarkisjan. Záver festivalu na hlavnom pódiu bude patriť vychádzajúcej hviezde českej jazzovej scény – klavirista a hráči na klávesové nástroje Daniel Bulatkin prinesie svoj International Ensemble feat. Justin Faulkner, Tineke Postma & Tomáš Baroš. Milovníci jazzu vám o tomto žánri plnom čarovných tónov, rytmov a improvizácií povedia, že to nie je hudba, ale zážitky. Pozývame vás zažiť ich na unikátnom mieste s tradíciou, v spoločnosti hudobníkov, ktorí vás jazz naučia milovať!

Kristína Mihaľová © Patrick ŠpankoKristína Mihaľová © Patrick Španko
Peter Lipa © Patrick ŠpankoPeter Lipa © Patrick Španko

PIATOK 6. DECEMBER 2019:
Milo Suchomel Orchestra a hostia:
- Peter Lipa, Martin Valihora, Ivana Bagová, Vanessa Šarközi, Kristína Mihaľová
VIP bar: Chick2Chick Trio
Foyer: Combo Banda; Kobayagi Balkan Jazz Duo

SOBOTA 7.DECEMBER 2019:
Šalefuky
AsGuests feat. Klaudius Kováč Trio: Gypsy Tales
Jan Berky Mrenica jr. Gypsy SK feat. Jiří Stivín, Karin Sarkisjan
Daniel Bulatkin International Ensemble feat. Justin Faulkner, Tineke Postma & Tomáš Baroš
Foyer: The Little Yellowjackets; Džipsís and Gadžos

Martin Valihora © Patrick ŠpankoMartin Valihora © Patrick Španko
Milo Suchomel © Patrick ŠpankoMilo Suchomel © Patrick Španko
Justin Faulkner © Patrick ŠpankoJustin Faulkner © Patrick Španko
Daniel Bulatkin © Patrick ŠpankoDaniel Bulatkin © Patrick Španko

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Tlačová správa