Dnes začína nezvyčajný projekt Erika Truffaza !!!

Dnes začína nezvyčajný projekt Erika Truffaza !!!
Erik Truffaz © Patrick Španko.jpg

  12.06.2018

V týchto dňoch sme urobili bleskový rozhovor s francúzskym skladateľom a trubkárom, ktorý je dobre známy aj na Slovensku, pretože u nás už niekoľkokrát vystupoval! Či na festivale Bratislavské jazzové dni 2003 alebo na sólo vystúpeniach. Je to Erik Truffaz, ktorý dokáže prísť na scénu vždy s iným projektom a hudobníkmi a v ten správny čas. Je to presne aj v tomto projekte, o ktorom nám porozprával Erik Truffaz.

* Čo pripravujete v najbližších dňoch?
Erik Truffaz: "V najbližšej dobe, konkrétne od utorka 12. júna do soboty 16. júna, plánujem koncerty po francúzskych kostoloch v týchto mestách: Pertuis, Marseille, Istres, Martiques a Cassis, kde predstavím svoje nové kompozície pre trúbku a 8 člennú vokálnu skupinu La Voce Della Luna hlas. Takmer polovicu hudobného materiálu tvoria moje autorské kompozície, sú to v podstate skladby inšpirované Gregoriánom a stredovekou hudbou 11. storočia. Texty piesní sú rôzne - cez latinské bohoslužobné až po indické."

* Aký máte vzťah k náboženstvu?
Erik Truffaz: "Nie som absolútny katolík. Nie som čistý kresťan, rád miešam vplyvy a vyberám dobré prvky z každého náboženstva. Je to môj štýl práce – nestavať si žiadne hranice. Vďaka tomu nachádzam nové formy prejavov v hudbe ..."

Ďakujeme za rozhovor.

 Erik Truffaz © Patrick Španko Erik Truffaz © Patrick Španko
 Erik Truffaz © Patrick Španko Erik Truffaz © Patrick Španko