Ktorá svetová jazzová hviezda k nám príde hrať po prvý raz ???

Ktorá svetová jazzová hviezda k nám príde hrať po prvý raz ???
Bill Frisell © Patrick Španko

  28.11.2017

Po vypredanom minuloročnom koncerte Jakob Bro Trio Vám lučenecký podnik Tančiareň a pivovar Franz prinesie ďalších interpretov z prestížneho nemeckého vydavateľstva ECM Records. Dánsko-americké trio v zložení Jakob Bro - gitara (čítaj rozhovor), Thomas Morgan - kontrabas a Joey Baron - bicie nástroje, vystúpilo v Lučenci minulý rok, v rámci jesennej hudobnej sezóny. Hudobníci boli umiestnení uprostred sály, s divákmi sediacimi v kruhu. Na základe spokojnosti účinkujúcich bolo občianske združenie Franz, ktoré koncert organizovalo, pozvané na delegáciu na konferenciách Copenhagen Jazz Festival, Aarhus European Capital of Culture a Aarhus Jazz Festival v Dánsku.

Jakob Bro © Patrick ŠpankoJakob Bro © Patrick Španko
Jakob Bro Trio © Patrick ŠpankoJakob Bro Trio © Patrick Španko


 


V apríli 2018 vystúpi v Tančiarni jedna z najvýraznejších a najvplyvnejších postáv (nielen) jazzovej scény súčasnosti - gitarista Bill Frisell (čítaj rozhovor), spolu s kontrabasistom Thomasom Morganom. Predstavia ich spoločný album Small Town. Výnimočná muzikalita, zmysel pre melodiku i netradičnú harmóniu, cit pre improvizáciu a zvukové plochy, inovatívne hudobné experimenty, ale hlavne nezameniteľný rukopis s prvkami jazzového mainstreamu, rocku, blues, bluegrassu, rannej country & western music i klasickej hudby, až po neohraničené vplyvy world music – to všetko skĺbil vo svojom prejave americký gitarista Bill Frisell (*1951). Americký hudobník s cenou Grammy získal pätnásťkrát titul Jazz Guitarist of the Year v rebríčku jazzového magazínu Downbeat.



Koncert sa uskutoční pri príležitosti 25. výročia partnerstva Spojených štátov amerických a Slovenskej republiky. Kapacita je obmedzená.

 

Bill Frisell © Patrick ŠpankoBill Frisell © Patrick Španko
Thomas Morgan © Patrick ŠpankoThomas Morgan © Patrick Španko


 

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Tlačová správa