Za hranice s hudbou – online letný workshop !!!

Za hranice s hudbou – online letný workshop !!!
Plagát

1. - 5. júl, 2020, online   12.06.2020

Už po štvrtý raz pripravuje O.z. Za hranice s hudbou rovnomenný letný hudobný workshop s podtitulom „od mladých pre mladých“. Tento rok sa bude konať už v prvých júlových dňoch, no výnimočne online! Okrem mnohých známych mien budú hosťami aj skvelý svetoznámy jazzový gitarista David Dorůžka a výborná speváčka Zuzana Mikulcová. Mladí slovenskí (nielen) jazzoví hudobníci a lektori pozývajú na workshop. Séria úspešných letných týždňových workshopov pokračuje aj napriek nepriaznivej situácií posledných mesiacov. Bude prebiehať 1.- 5. júla cez online platformy ZOOM a Facebook Live. Aj tento rok budú lektormi na workshope mladí profesionálni hudobníci a pozvanie prijali aj hostia: okrem Davida Dorůžku a Zuzany Mikulcovej, aj známa slovenská kapela Billy Barman a producent a zvukový inžinier Pjoni (Jonatán Pastirčák). Pre účastníkov sú pripravené intenzívne hudobné kurzy, individuálne hodiny s lektormi, masterclass so spomínanými hosťami, kapely vo forme spoločného nahrávania skladieb a verejné livestream koncerty spojené s diskusiami. Všetky potrebné informácie, presný harmonogram a prihlasovací formulár nájdete na ich webovej stránke.

Tibor Feledi © Patrick ŠpankoTibor Feledi © Patrick Španko
Ester Wiesnerová © Patrick ŠpankoEster Wiesnerová © Patrick Španko

Letný hudobný workshop Za hranice s hudbou je zameraný na moderné štýly – jazz, pop a elektronická hudba. S mladými hudobníkmi sa lektori venujú najmä kreatívnemu procesu tvorby a rozvíjaniu ich hráčskych/speváckých a improvizačných schopností. Nielen ako individuálnych hudobníkov, ale aj ako členov kapiel. Súčasťou sú aj kurzy hudobnej teórie v rôznych leveloch, aby bol workshop prístupný pre mladých na rôznych úrovniach hudobného vzdelania. „Jednotlivé hodiny vedieme kreatívnym a inovatívnym spôsobom, aby sme v mladých na Slovensku vzbudili záujem o aktívne hudobné vzdelávanie, povzbudili ich v sebarealizácii a objavovaniu hudobných štýlov, a aby sme im pomohli prekonávať ich vlastné limity,“ hovorí lektorka a spoluorganizátorka Ester Wiesnerová. Taktiež pripomína, že prihlásiť sa na workshop je možné už len do 17. júna!

O.z. Za hranice s hudbou organizuje okrem letného workshopu aj viaceré aktivity počas roka ako napr. jednodňové hudobné workshopy na zaujímavé témy, online facebookové „mini masterclasses“, jam sessions, koncerty v domove dôchodcov či spoločné stretnutia účastníkov, lektorov a priateľov o.z. pre vytváranie a udržiavanie podporujúcej hudobnej komunity. Aktivity organizácie Za hranice s hudbou môžete sledovať na sociálnych sieťach ako Facebook či Instagram. Kontakt a bližšie informácie nájdete na www.zahraniceshudbou.sk.

Mária Reháková © Patrick ŠpankoMária Reháková © Patrick Španko
Lenka Molčányiová © Patrick ŠpankoLenka Molčányiová © Patrick Španko

Na online letnom workshope sa na účastníkov tešia lektori:
Ester Wiesnerová - spev
Mária Reháková - priečna flauta
Lenka Molčányiová – saxofón a zobcová flauta
Andrej Urminský - gitara
Tibor Feledi - klavír
Michal Šelep – kontrabas a basgitara
Jakub Valíček – bicie nástroje 

PRIHLÁŠKA TU !!!

Viac info na: https://www.zahraniceshudbou.sk/letny-workshop-2020

David Dorůžka © Patrick ŠpankoDavid Dorůžka © Patrick Španko
Michal Šelep © Patrick ŠpankoMichal Šelep © Patrick Španko