Yes2jazzfest 2021 !!!

Yes2jazzfest 2021 !!!
Plagát

11. - 12.6.2021, Europark, Púchov, SK   17.05.2021

Niekoľkoročné organizačné aktivity Reného Gonzaleza a jeho úspešných projektov Noche Cubana a Yes 2 Jazz vyvrcholia 11.6. - 12.6.2021 jazzovým festivalom, ktorý sa uskutoční v areáli Europarku v Púchove. Púchovčan kubánskeho pôvodu stojí za obľúbenými Kubánskymi nocami s návštevnosťou viac ako 500 ľudí na večer a sériou jazzových koncertov v rokoch 2008-2018. “Mojím cieľom je do mesta priniesť kvalitné hudobné vystúpenia a predstaviť domácemu publiku alternatívu voči hlavným prúdom v hudbe. Jazz spája ľudí po celom svete, odstraňuje predsudky a učí poslucháčov vnímať rozmanitosť”.

Gabo Jonáš © Patrick ŠpankoGabo Jonáš © Patrick Španko
Danijel Čačija © Patrick ŠpankoDanijel Čačija © Patrick Španko

Daniel Caccia & Gabriel Jonáš Trio, hviezda piatkového večera, patrí k najvýznamnejším súčasným talentom vokálneho jazzu, okrem bezchybnej intonácie a dokonalého zmyslu pre rytmus ovláda scat style, spev na zvukomalebné slabiky. Víťazi viacerých prestížnych ocenení mladých jazzových talentov Kristína Mihaľová & Jakub Šedivý sa etablovali na medzinárodnej scéne, aby vystúpili ako ústredná dvojica sobotňajšieho dňa, poslucháči Radia_FM si ich možno pamätajú ako držiteľov ocenenia Nadácie Advance Investment za rok 2019 a najnovšie aj ceny Debut roka za rok 2020 v prestížnej súťaži Radio Head Awards.

Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý © Patrick ŠpankoKristína Mihaľová a Jakub Šedivý © Patrick Španko
Ludo Kotlár © Patrick ŠpankoLudo Kotlár © Patrick Španko

Medzi vystupujúcimi sa objavia Trio komorního jazzu aj s Jurajom Bartošom a v rámci nu jazzu, hip hopu, funky projekt Petra Lipu mladšieho The Grand Buffet s vynikajúcou Svetlanou Rymarenko z Fragile v piatok, na druhý deň potom J Funk vinyl selector či Ludo Kotlár Trio. David Szabó pokrstí na festivale debutový autorský album Medová Zem. Prienik do moderných žánrov zabezpečí HipZZ quartet, aby Funkadelic Brothers s Ivanom Verešom roztancovali púchovský park na záver programu.

Juraj Kalász © Patrick ŠpankoJuraj Kalász © Patrick Španko
Juraj Bartoš © Patrick ŠpankoJuraj Bartoš © Patrick Španko

Odbornej záštity nad festivalom sa zhostil popredný jazzový hudobník Juraj Kalász. Festival finančne podporil Fond na podporu umenia, organizáciu zaistilo občianske združenie Noche Cubana.

Cena v predpredaji jednodňového vstupného je 10€ (na mieste 13€), vstup na celý festival stojí 17€ (na mieste 20€). Deti do 12 rokov a ZŤP majú vstup zadarmo. Seniori nad 65 rokov zľava 50% zo vstupného. Vstupenky môžete zakúpiť priamo na mieste alebo v predpredaji v kaviarni Podivný barón v Púchove alebo prostredníctvom internetového portálu tootoot.fm.

V prípade zmeny pandemickych opatrení môže dôjsť  k zmene termínu podujatia.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Svetlana Rymarenko © Patrick ŠpankoSvetlana Rymarenko © Patrick Španko
Peter Lipa ml. © Patrick ŠpankoPeter Lipa ml. © Patrick Španko