One Day JF - ďalší diel už zajtra večer !!!

One Day JF - ďalší diel už zajtra večer !!!
Plagát

  11.06.2020

Medzinárodný One Day Jazz Festival A-Live prináša do online priestoru tretí zo série ôsmich koncertov, ktoré prepájajú Slovensko s ôsmimi svetovými krajinami. Koncert, ktorý sa uskutoční v piatok 12. júna 2020, prepojí umelcov zo Slovenska s Ruskom. Festival bude opäť k dispozícii na stránke onedayjazz.sk zdarma. Hudobníkov a organizátorov môžu diváci a fanúšikovia podporiť kúpou dobrovoľnej vstupenky. Martin Valihora, uznávaný bubeník a riaditeľ One Day Jazz Festivalu prináša nielen umelecké fúzie a neopakovateľné koncerty, ktorými je tento festival známy, ale je to zároveň priestor na diskusie o aktuálnej situácii a ďalšom smerovaní: „Veľmi ďakujem ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, Ivanovi Korčokovi. Pod jeho záštitou a v spolupráci s ôsmimi Slovenskými inštitútmi môžeme festival opäť realizovať nateraz v online priestore."

"Blížime sa k pomyselnej polovici tohtoročnej online verzie. Počas štvrtého koncertu sezóny sa budeme spájať s Ruskom, ktoré svoj boj s COVID-19 zatiaľ nevyhralo. V súčasnosti viac ako 9% nových prípadov tohto ochorenia po celom svete tvoria obyvatelia tejto krajiny. Práve táto krajina je rokmi spoločnej histórie prepojená aj so Slovenskom. Dlhodobo je možné sledovať, že slovenská a ruská kultúra má viacero prienikov a stále si vzájomne majú čo ponúknuť."

"Vďaka záštite ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka nad One Day Jazz Festivalom a spolupráci so Slovenskými inštitútmi sa v piatok, 12.júna 2020, spojíme s Moskvou. Jeho riaditeľka Soňa Hanzlovičová vo svojom príhovore na webstránke uvádza: “História neraz potvrdila, že v neľahkom období sa práve kultúra stáva najlepším diplomatom … Slovenský inštitút v Moskve je inštitúcia, ktorá má prehlbovať vzniknuté vzťahy a zároveň otvárať dvere do ďalších možností či priateľstva alebo pracovného života.”

Slovenskú sekciu bude tentokrát na koncerte zastupovať Pacora Trio. To od roku 2004 hrá v stálej zostave Stano Palúch - husle a multiinštrumentalista, Marcel Comendant - cimbal a Róbert Ragan - kontrabas. Toto trio má na svojom konte viacero vystúpení na koncertných i festivalových pódiách vo viacerých hudobných európskych metropolách. V roku 2015 bolo trio vybrané medzinárodnou odbornou porotou ako vôbec prvý zástupca Slovenska na hudobný veľtrh Womex 2015 v Budapešti, kde bol ich koncert prijatý ako jeden z najlepších v tomto ročníku. Následne na základe svojho vystúpenia prijali pozvanie na známy Red Sea Jazz festival v Izraeli, kde vystúpili v roku 2016.

"Veľkú radosť mám z toho, že naším online hosťom bude Anton Davidyants, jeden z najuznávanejších basgitaristov v Rusku, ktorý vystupuje s najlepšími jazzovými hudobníkmi a kapelami v krajine. Vo svojom prejave kombinuje neuveriteľnú tvorivú silu s jedinečnou technickou úrovňou" - uzatvára Martin Valihora..

Stretneme sa v piatok 12. júna 2020 o 20. hodine na stránke www.onedayjazz.sk.

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Tlačová správa