Nové Concerto August / September 2022 je tu !!!

Nové Concerto August / September 2022 je tu !!!
Concerto August-September 2022

  11.08.2022

Pre tých, ktorí hovoria po nemecky je tu odborný hudobný magazín Concerto, ktorý vychádza v susednom Rakúsku každé dva mesiace! A všetci vieme, že tých jazzových magazínov, ktoré vychádzajú ešte v tlačenej verzii, nie je až tak veľa – spomeňme aspoň tie z nášho bezprostredného okolia: nemecké - Jazzpodium, Jazzthing alebo Jazzthetik, vo Švajčiarsku vychádza Jazz ´N´ More a v Rakúsku je to Concerto (možnosť predplatenia). Poväčšine magazíny referujú popri jazze aj z oblasti bluesovej hudby. Rakúsky hudobný magazín Concerto vychádza každé dva mesiace v plno farebnej verzii tlače a v záhlaví má: jazz, blues, world music, pop! Ak teda máte záujem sa dozvedieť niečo viac o tej svojej hudbe, ale hlavne jazzovej - tak neváhajte. Magazín Concerto je tu pre vás! Najnovšie číslo 4 August / September 2022 prináša:

Trondheim Jazz Orchestra © Patrick ŠpankoTrondheim Jazz Orchestra © Patrick Španko
Café Drechsler © Patrick ŠpankoCafé Drechsler © Patrick Španko
Camille Bertault © Patrick ŠpankoCamille Bertault © Patrick Španko
Pat Metheny © Patrick ŠpankoPat Metheny © Patrick Španko

Na obálke najnovšieho čísla 4 Concerto magazínu je formácia Café Drechsler, improvizuijúce trio z Viedne, hrajúce v zložení: Uli Drechsler - saxofón, Oliver Steger - kontrabas a AleX Deutsch - bicie nástroje. A samozrejme, že vo vnútri magazíne je o kapele veľký článok. Ďalej časopis informuje o nadchádzajúcich podujatiach ako: 42. Jazzfestival Saalfelden (18. - 21.8.2022)  s vyše 60 koncertami na rôznych miestach mesta i okolia - Trendheim Jazzorchestra & Jason Moram, L.U.M.E., Gard Nilssen's Supersonic Orchestra, Mette Rasmussen, Fabian Rucker, Paal Nilssen - Love, Emile Parisien Sextet ft Theo Croker, Alba Careta Group, ..., jubilejný 10. ročník Jazzfestival Leibnitz (29.9. - 2.10.2022) s až deviatimi koncertami - Gonzalo Rubalcaba, Andrej Prozorov Trio, Leila Martial Baa Box, Céline Bonacina & Laurent Dehors, Michael Olivera & The Cuban Jazz Syndicate, Camile Bertault - Médéric Collignon - David Helbock, ..., najbližšie koncerty vo viedenskom Porgy & Bess klube, ... Concero informuje aj o nadchádzajúcom veľkom promo turné gitaristu Pat Methenyho, ktoré prichádza s dvoj-ročným oneskorením pod názvom Side Eye, nechýba profil rakúskeho kontrabasistu Andreasa Waeltiho pod názvom Medzi koncepciou a intuíciou, 4CD z vydavateľstva Quinton Wolfgang Puschnig - World Embrace - Live at Wiener Konzerthaus, ... Potom ďalej sú tu obzretia i recenzie koncertov a festivalov, ktoré boli v nedávnej minulosti: Internationale Musikfest Waidhofen/Thaya, Schrammel.Klang.Festival, Moers Festival 2022, ...

Wolfgang Puschnig © Patrick ŠpankoWolfgang Puschnig © Patrick Španko
Céline Bonacina © Patrick ŠpankoCéline Bonacina © Patrick Španko
Paal Nilssen-Love © Patrick ŠpankoPaal Nilssen-Love © Patrick Španko
Mette Rasmussen © Patrick ŠpankoMette Rasmussen © Patrick Španko

Nechýbajú takisto krátke články o hudobných kluboch s programom, čo a kde sa deje niečo nového, k tomu všetkému "bilancia" úmrtí, veľa noviniek a recenzií na jazzové CD albumy i vinylové LP, domáce i zahraničné, ako napríklad: Nenad Vasilic Trio - Live, LUTrio - Silent City, Anja Om - Egocentric Vision, Berndt Luef Trio - BeBITho, AHL 6 - If I Were a Liquid, Karthrin Weber - Trieb, Barbara Bruckmuller Big Band - The Blackbird Knows Then All, ... a zahraničné: Benjamin Koppel - Anna's Dollhouse, Charles Lloyd - Chapel Trio, Daniel Erdman & Christophe Marguet - Pronto!, Daniel Erdmann & Melody Gardot - Entre Eux Deux, Joe Haider Sextet - Maria Magdalena, Lisbeth Quartett - Relaese, Ingebrigt Håker Flaten - (Exit) Knarr, Klima Kalima - Live on Planet Berlin, Veronika Harcsa / Balint Gyemant - About Time, Pablo Held - Adventures, Wolfgang Lackerschmid - Never Stop Playing, Sandro Roy - Discovery, ... Želám príjemné a poučné čítanie!

Ingebrigt Håker Flaten © Patrick ŠpankoIngebrigt Håker Flaten © Patrick Španko
Wolfgang Lackerschmid © Patrick ŠpankoWolfgang Lackerschmid © Patrick Španko
Daniel Erdmann © Patrick ŠpankoDaniel Erdmann © Patrick Španko
Melody Gardot © Patrick ŠpankoMelody Gardot © Patrick Španko