BA: Hradišťan & Jiří Pavlica !!!

BA: Hradišťan & Jiří Pavlica !!!
Hradišťan v BA

18.12.2017, 19.00hod., Veľký Evanjelický jostol, BA   05.12.2017

Hradišťan & Jiří Pavlica – to je synonymum pre výnimočné hudobné zoskupenie s vysokou umeleckou a interpretačnou úrovňou, nezvyčajne širokým žánrovým záberom a netradičným repertoárom. Silným inšpiračným zdrojom v počiatkoch jeho existencie bola ľudová tradícia, v súčasnosti programovo pracujú ako s jej odkazom, tak aj filozofickým presahom národnej tradície, výsledkom čoho je multižánrová, neopakovateľná a jedinečná hudobná produkcia prevedená s absolútnou profesionálnou bravúrou. Ich živé vystúpenia patria k nezabudnuteľným vnútorne obohacujúcim zážitkom, plným prekrásnej hudby, pozitívnej energie i  hlbokého umeleckého a citového prežívania.

V polovici decembra Jiří Pavlica so svojim skvelým hudobným súborom zavíta aj do nášho hlavného mesta. Bratislavský koncert 18. decembra bude výnimočný aj tým, že na ňom zaznejú okrem krásnych tradičných hradišťanovských skladieb aj novinky z vianočného albumu Pozdraveno budiž světlo, ktorý vychádza v týchto dňoch. Album je plné tých najkrajších piesní a kolied, ktoré Jiří Pavlica a Hradišťan natočili. Dvadsať jedna zastavení na albume nie je len o vianočnom rozjímaní a posolstve príchodu betlehémskeho svetla, ale aj o čase nádeje, ktorú nám toto obdobie prináša. Album obsahuje ako známe ľudové koledy, tak aj nové autorské piesne. Ich spoločným menovateľom je okrem vianočnej nálady aj symbolika svetla, iskry a nádeje, ktoré nás sprevádzajú nielen v tomto období, ale počas celého nášho života. „Verím, že v každej zo skladieb je zakódovaný aspoň malý kúsok svetla, ktoré ´v tme svieti, tma ho nepohltí a osvecuje každého človeka´ - hovorí o albume Jiří Pavlica. V bratislavskom Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej 28 po prvýkrát zaznejú aj dve časti Pavlicovej vianočnej omše Missa brevis pastoralis v jeho autorskej interpretácii, ako špeciálny hosť sa predstaví bratislavský spevácky zbor Gloria Dei.

 

Jiří Pavlica a Hradišťan všetkých srdečne pozývajú na tento krásny adventný koncert. Zastavte sa teda na chvíľu a v predvianočnom zhone  v duchovných priestoroch Evanjelického kostola nechajte čarovnú hudbu rozsvietiť vaše vianočné svetlo.

 

Posledné vstupenky kúpite u Dr. Horáka http://www.drhorak.sk alebo v predajných sieťach ticketportal.sk a predpredaj.sk.