Unikátne Delo Sauce na turné po Slovensku !!!

Unikátne Delo Sauce na turné po Slovensku !!!
Plagát

16. - 29.7.2022, NM, PO, LE, BA, ZA,BB, LM, ...   08.07.2022

Zatiaľ čo bubeník Martin Valihora vozí na Slovensko svojich bývalých spolužiakov zo slávnej Berklee College of Music, iba 19-ročný bubneník Mattia Müller príde na Slovensko koncertovať so svojimi súčasnými spolužiakmi. Projekt DELO SAUCE vznikol v USA na Berklee College of Music. Lídrom projektu je mladý talentovaný hudobník a skladateľ Mattia Müller, ktorý sa počas jeho prvého semestra na Berklee rozhodol vytvoriť vlastný projekt s najlepšími mladými hudobníkmi zo školy. Skupina stihla za krátky čas odohrať koncerty priamo v priestoroch školy i po kluboch v Bostone.


Na premiérový koncert v novembri 2021 došlo (do malej miestnosti pre 50 ľudí) až vyše 200 spolužiakov, čo sa žiadnej aktuálnej kapele na Berklee nepodarilo. Týmto si zoskupenie vytvorilo dobré meno. Členovia formácie hrali a študovali so svetovými muzikantskými osobnosťami ako: Christian McBride, John Patitucci, Mike Pope, Marquis Hill, Jazzmeia Horn, Mike Rodriguez, Tia Fuller, Francisco Mela … Kvinteto Delo Sauce hrá prevažne autorské skladby Mattiu Müllera a ide o veľmi kreatívnu, pestrú a modernú hudbu najmladšej svetovej generácie hudobníkov. Táto medzinárodná skupina sa snaží spájať kreativitu a slobodu jazzu s modernými zvukmi a groovami alternativných žánrov, z ktorých žiari silná energia a aj preto si ju obľúbia nielen fajnšmekri jazzu, ale aj poslucháči iných žánrov od rocku cez RnB až k DnB.

DELO SAUCE Slovak Summer Tour 2022 prinesie koncerty na konci júla, v podobe festivalových a klubových podujatí na Slovensku, ale i v Brne a vo Viedni.

16.7 - Nové Mesto nad Váhom (Open Jazz Fest)
17.7 - Prešov (Stromoradie)
18.7 - Levice (Na Kus Reči)
19.7 - Bratislava (Nu Spirit)
20.7 - Kremnica (Jazz Fest)
21.7 - Žilina (Nová Synagóga)
22.7 - Šamorín (Šup Šup Music Club)
23.7 - Wien (ZWE Jazz club)
26.7 - Brno (Music Lab)
27.7 - Banská Bystrica (klub Hogo Fogo)
29.7 - Liptovský Mikuláš (Mikulášsky Jazzový Festival)

Členovia zoskupenia Delo Sauce:
Mattia Müller (SK/ITA) - bicie nástroje, spev
Paul Reinhold (USA) - basová gitara, spev
Omri Aruch (AUS) - klávesové nástroje, spev
Reggie Reed (USA) - saxofón
Joey Du Bois (USA) - trúbka