One Day JF - prídu svetové hviezdy !!!

One Day JF - prídu svetové hviezdy !!!
Plagát

18., 19., 25., 27. a 28.11.2018, BA, KE, NM, ZA   16.11.2018

Svetové esá jazzu a jedinečné hudobné fúzie! Jesenná edícia ONE DAY JAZZ Festivalu opäť ponúka množstvo nezabudnuteľných hudobných zážitkov a unikátnych hudobných spojení, ktoré vznikli výlučne na podnet ONE DAY JAZZ Festivalu. Festival tento rok oslavuje 10. výročie a prináša program na svetovej úrovni. Koncertný jazzový maratón odštartuje TRIO Šeban, Balzar, Valihora  a to 18. 11. v Košiciach a 19. 11. v Novom Meste nad Váhom. Jazzové hviezdy Richard Bona, Kurt Rosenwinkel, Omer Avital, Seamus Blake, Oskar Rózsa, Andrej Šeban, Miroslav Vitouš zahrajú 25.11. v bratislavskom Ateliéri Babylon, 27.11. v Mestskom divadle v Žiline a 28.11. v bratislavskom Istropolise. Nenechajte si ujsť unikátny jazzový festival, ktorý štartuje už 18. novembra!

Martin Valihora © Patrick ŠpankoMartin Valihora © Patrick Španko
Omer Avital © Patrick ŠpankoOmer Avital © Patrick Španko



* Jesenná edícia ONE DAY JAZZ Festivalu opäť prináša na Slovensko to najlepšie zo svetovej jazzovej scény. Festival zavíta do štyroch miest – do Bratislavy, Žiliny, Košíc a Nového Mesta nad Váhom.
„ONE DAY JAZZ Festival v rámci jubilejnej desiatky prináša jedinečný program. Najskôr sa vyberieme 18. a 19. novembra do Košíc a do Žiliny s triom, ktoré svojim zložením predznamenáva veľmi unikátne spojenie. Andrej Šeban, Robert Balzar a ja budeme tvoriť akustický zvuk svojej hudby, ktorá je inšpirovaná slovanskými prvkami,“ vysvetľuje riaditeľ festivalu Martin Valihora.

Richard Bona © Patrick ŠpankoRichard Bona © Patrick Španko
Seamus Blake © Patrick ŠpankoSeamus Blake © Patrick Španko


* Návštevníci sa môžu tešiť na unikátne koncerty hudobných spojení a formácií, aké ešte v našich končinách nemali možnosť počuť.
„Na festivale zažijeme večer aktuálnej newyorskej scény s kontrabasistom Omer Avitalom, ktorý prichádza so svojim quintetom a tiež priekopníka moderného jazzu, saxafonistu menom Seamus Blake, ktorý sa predstaví so svojim Quartetom. Do Žiliny a do Bratislavy zavíta veľká hviezda festivalu - kamerunský basgitarista a spevák, ktorý žije v New Yorku, Richard Bona. Bona si získal svojim umením hry na basgitaru a spevom množstvo fanúšikov po celom svete. V Bratislave sa s Bonom predstaví ako jeho hosť aj mladučký veľký slovenský talent na basgitaru Aron Hodek,“ dopĺňa riaditeľ festivalu Martin Valihora.

Aron Hedek © Patrick ŠpankoAron Hedek © Patrick Španko
Miroslav Vtouš © Patrick ŠpankoMiroslav Vtouš © Patrick Španko


Slovenskú a českú scénu zastúpi projekt Oskara Rózsu Partnership Unlimited, kde sa predstaví elita slovenskej a českej hudobnej scény a TRIO, ktoré sa dalo dokopy len pre tento festival. Andrej Šeban, Martin Valihora a špeciálny hosť festivalu česká svetová legenda na kontrabas Miroslav Vitouš. 28 .11 sa v Bratislave k týmto dvom formáciám pridá ešte aj americký gitarový unikát Kurt Rosenwinkel Trio s hviezdnou rytmikou z New Yorku - Dario Deidda na kontrabase a Gregory Hutchinson na bicie.

Kurt Rosenwinkel © Patrick ŠpankoKurt Rosenwinkel © Patrick Španko
Oskar Rózsa © Patrick ŠpankoOskar Rózsa © Patrick Španko


„Ambíciou festivalu je prinášať každý rok niečo nové a zaujímavé. Čaká nás naozaj jazzový festival plný svetových hviezd, veľmi sa na to teším,“ neskrýva radosť Martin Valihora.

 

ONE DAY JAZZ FESTIVAL 2018 JESEŇ:
18.november - Košice, Fuga:
- Šeban / Balzar / Valihora Trio (SK/CZ)

19.november - Nové Mesto nad Váhom, klub Blue Note:
- Šeban / Balzar / Valihora Trio (SK/CZ)

25.november - Bratislava, Ateliér Babylon:
- Oskar Rózsa Partnership Unlimited (SK/CZ)
- Seamus Blake and The French Connection (USA)
- Omer Avital Qantar (IL)

27.november - Žilina, Mestské divadlo:
- Šeban / Vitouš / Valihora (SK/CZ)
- Richard Bona (USA)

28.november - Bratislava, Istropolis:
- Šeban / Vitouš / Valihora (SK/CZ)
- Kurt Rosenwinkel Trio feat. Dario Deidda a Gregory Hutchinson (USA)
- Richard Bona (USA)

Andrej Šeban © Patrick ŠpankoAndrej Šeban © Patrick Španko
Gregory Hutchinson © Patrick ŠpankoGregory Hutchinson © Patrick Španko

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Tlačová správa