Jazz Across Borders 2021 Russia !!!

Jazz Across Borders 2021 Russia !!!
Plagát

13. - 14.11.2021, Saint Petersburg, Russia   12.11.2021

Jazz Across Borders, najväčšie ruské fórum-fest, oslávi 13. a 14. novembra svoj piaty ročník, 2021. Hoci sa koná online, zachováva si osobný prístup a prvotriedny lineup, ktorým je konferencia známa; okrem iných Dee Dee Bridgewater a Lee Ritenour ponúknu workshopy pre šťastlivcov/účastníkov. Dvojdňové podujatie spája ruských a medzinárodných jazzových profesionálov, promotérov, hudobníkov a ďalších odborníkov z hudobného priemyslu, pričom podporuje a umožňuje medzikultúrny dialóg na najvyššej úrovni. Neviete po ruky? Žiadny problém. JAB je ako vždy plne dvojjazyčný a poskytuje preklady v ruštine aj angličtine. Účasť na tohtoročnom programe konferencie je bezplatná a registrácia je otvorená na stránke jazzrussia.com.

Lee Ritenour © Patrick ŠpankoLee Ritenour © Patrick Španko
Dee Dee Bridgewater © Patrick ŠpankoDee Dee Bridgewater © Patrick Španko

V duchu neustálej inovácie obsahuje tohtoročný program štyri sekcie, ktoré ponúkajú niečo pre každého. Program konferencie predstavuje panely a okrúhle stoly, na ktorých sa diskutuje o témach ako napr. hudobný manažment, etnojazz ako exportný produkt a - nevyhnutne - ako zvládnuť festival s rušením festivalov, pričom sa zúčastnia hostia ako: Ernst Wiggo Sandbakk (Trondheim Jazz Festival), George Pfaab (Prime Tours Nemecko) a ďalší poprední odborníci z odvetvia. Medzitým sa v iných častiach programu konajú vzdelávacie podujatia a príležitosti na nadviazanie kontaktov pre účastníkov aj návštevníkov festivalu. svetových pódiách. Piaty ročník Jazz Across Borders prináša návrat minuloročných Listening Sessions, ktoré umožňujú vybraným hudobníkom - verejne - predstaviť svoje nedávno vydané skladby skupine špičkových ruských a zahraničných zahraničných hudobných pozorovateľov a kritikov. Dávate prednosť priamejšiemu prístupu? JAB Matchmaking Sessions ponúkajú stretnutia 1 na 1 s (medzi)národnými jazzovými profesionálmi, čím sa optimalizujú možnosti nadväzovania kontaktov pre všetkých účastníkov. A napokon, workshopy špeciálnych hostí a držiteľov Grammy Dee Dee Bridgewater a Lee Ritenour určite poskytnú účastníkom ešte viac pozoruhodných zážitkov.

"... účastníci nadviazali nové priateľstvá prostredníctvom spoločného jazyka jazzu" (DownBeat, 2019). Jazz Across Borders je prvá a jediná profesionálna platforma pre miestny a medzinárodný jazz v ruskej komunite. Poslaním fóra a festivalu je propagovať ruský jazz v zahraničí a podporovať Ruský hudobný export. Na minuloročnom online vydaní sa zúčastnilo viac ako 10 000 účastníkov z viac ako 70 krajín. Kompletný program - workshopy, okrúhle stoly, diskutujúci, ... nájdete tu.

Ernst Wiggo Sandbakk © Patrick ŠpankoErnst Wiggo Sandbakk © Patrick Španko
Igor Butman © Patrick ŠpankoIgor Butman © Patrick Španko