Edition records - 1. Q 2022 !!!

Edition records - 1. Q 2022 !!!
Logo

  25.01.2022

Britské Edition Records je jedno z tých vydavateľstiev, o ktorých sa v posledných rokoch hovorí v superlatívoch a veľmi často! Vzniklo v roku 2008 a "je poháňané nekompromisnou láskou k hudbe a ostro zameraným cieľom – produkovať najkvalitnejšiu hudbu najkreatívnejších hudobníkov, ktorých možno nájsť, prezentovanú vo forme, ktorá odráža túto kreativitu a kvalitu." Od samého začiatku stojí na čele vydavateľstva hudobník a klavirista Dave Stepleton. V roku 2018 oslávilo Edition Records svoje 10. výročie vzniku.

Teraz sa však spoločne pozrime do budúcnosti – teda, čo vydavateľstvo Edition Records pripravilo pre náročný jazzový trh na prvý kvartál roku 2022. Vydavateľstvo pracuje jednak s umelcmai, ktorí majú podpísané zmluvy, ale zároveň hľadá nielen nové mladé tváre, ale i zaujímavých ďalších umelcov s kreatív nymi huodbnými výpoveďcam,i. Taktiež vieme, že podpísalo zmluvy s niekoľkými ozaj lukratívnymi umelcami ako sú bezpochyby americký bubeník Jeff Ballard, americký saxofonista Chris Potter či americký spevák Kurt Elling.

Elliot Galvin © Patrick ŠpankoElliot Galvin © Patrick Španko
Mário Laginha © Patrick ŠpankoMário Laginha © Patrick Španko

28. január – Mark Lockheart: tretí album britského saxofonistu s názvom Dreamers
25. február - Mário Laginha: spojenie sveta jazzu s hudbou Afriky s názvom Jangada.
04. marec - Phronesis: prvý album pre Edition Records z roku 2010 teraz na LP s názvom Alive (LP Deluxe Version). 
18. marec - Marquis Hill: živá nahrávka, ktorá sa vracia k debutovému albumu amerického trubkára New Gospel z roku 2012.

Phronesis © Patrick ŠpankoPhronesis © Patrick Španko
Walter Smith III © Patrick ŠpankoWalter Smith III © Patrick Španko