18. International Jazz Festival Špania dolina 2022 !!!

18. International Jazz Festival Špania dolina 2022 !!!
Logo

2.7.2022, 17:00hod., penzión Klopačka, Špania dolina, SK   28.06.2022

Minulý rok 2021 ubehol ako voda a pandémia vírusu Corona-19 veru riadne miešala karty! A tento rok nebol o nič menej stresujúci pre organizátorov koncertov a festivalov! Ale 18. ročník Medzinárodného Jazz Festivalu Špania Dolina 2022 je tu! Organizátori festivalu (o.z.JAZZAR: Patrícia Páleníčková a Vlado Vizár) dokončili a pripravili program, ktorý je opäť bohatý i pútavý. Festival sa bude konať v sobotu, 2. júla 2022 už tradične v zariadení pre kultúrne a spoločenské akcie penziónu Klopačka a v nádhernom horskom prostredí. Návštevníci festivalu budú si môcť vypočuť kvalitné jazzové koncerty dvoch domácich formácií zo slovenskej jazzovej scény a jedného (tiež) vynikajúceho zahraničného hosťa z Českej republiky! Program festivalu začína Otvorením 18.ročníka a o 17. hodine začína prvý festivalový koncert a každý ďalší bude po cca 60 minútach. Hory, turistika a jazz - to je Jazzový festival Špania dolina každý rok!

FESTIVALOVÝ PROGRAM!
SOBOTA 02. JÚL 2022, 17:HOD.:
1. KAHOMA TRIO (CZ)
2. TRADITIONAL CLUB REVIVAL & hostia (SK,I,CH,NOR)
3. MILOŠ ŽELEZŇÁK ACOUSTIC TRIO (SK,I)

1. KAHOMA TRIO (CZ)
Kahoma Trio je akustické trio s klavírom, bicími a kontrabasom. Repertoár tvoria naj-mä originálne kompozície. Hudba tria sa vyznačuje základným prvkom kolektívnej improvi-zácie, ovplyvňujúcim vplyvy naprieč hudobnými žánrami a priestorom na experimentovanie. Debutové CD Minulé príbehy získalo 2. miesto v ankete Český rozhlas Jazz.
Obsadenie orchestra :
Ján Kavka - klavír
Marek Dufek - kontrabas
Kamil Slezák - bicie nástroje

Vlado Vizár © Patrick ŠpankoVlado Vizár © Patrick Španko
Patrícia Páleníčková © Patrick ŠpankoPatrícia Páleníčková © Patrick Španko

2. TRADITIONAL CLUB REVIVAL & hostia (SK, I, CH, NOR)
Koncerty k okrúhlym 55, resp. 60. rokom od vzniku dvoch orchestrov Traditional Clubu Bra-tislava a Revival Jazz Bandu Bratislava, nám pripomenulo históriu - najskôr amatérskej, ale neskôr aj profesionálnej interpretácie a reprezentácie tradičného jazzu na Slovensku. Mali sme možnosť si pripomenúť, obnoviť, alebo niekomu zase sprostredkovať a doručiť nové informácie o histórii, podmienkach a výrazných úspechoch tradičného jazzu na Slovensku. Dva jubilejné koncerty pri spomínaných okrúhlych výročiach založenia Traditional Clubu Bratislava a Revival Jazz Bandu Bratislava boli aj podnetom k re-vzniku formácie TRADITIONAL CLUB REVIVAL, ktorej cieľom je znova oživiť duch hudby, ktorú členovia pred rokmi hrali a ktorá svojou spontánnosťou a vitalitou stále oslovuje aj publikum nielen staršej, ale aj dnešnej mladej generácie. Tomu zodpovedá aj žánrová pestrosť repertoáru a inštrumentálna kombinácia: soprán saxofón, trombón a gitara / banjo, ktorá umožňuje aj rozličné farebné a štýlové varianty a tým aj neštandardný zvuk tejto novej formácie.
Obsadenie orchestra :
Patrícia Páleníčková - spev, gitara, banjo
Igor Čelko - soprán saxofón
Vlado Vizár - trombón
Enea Bari - kontrabas (IT)
Karol Sucháň - bicie nástroje
Hostia:
Peter „Citrón“ Móric - klarinet (CH)
Karol Závodný - trúbka, spev (NOR)

Traditional Club Revival © Patrick ŠpankoTraditional Club Revival © Patrick Španko
Peter Citrón Móric © Patrick ŠpankoPeter Citrón Móric © Patrick Španko
Karol Závodný © Patrick ŠpankoKarol Závodný © Patrick Španko
Igor Čelko © Patrick ŠpankoIgor Čelko © Patrick Španko
Karol Sucháň © Patrick ŠpankoKarol Sucháň © Patrick Španko
Traditional Club Revival © Patrick ŠpankoTraditional Club Revival © Patrick Španko

3. MILOŠ ŽELEZŇÁK ACOUSTIC TRIO (SK, I)
Je pokračovaním projektu tria, ktoré funguje už vyše 20 rokov. Repertoár tvorí vlastná tvorba, v ktorej sa vyskytujú plochy s improvizáciou, komponované témy, ako aj voľná improvizácia, ktorá vzniká priamo v reálnom čase.
Obsadenie orchestra:
Miloš Železňák - gitara
Janko Oriško - bicie
Enea Bari - kontrabas (IT)

Vstupné :
15.-€ / ZŤP: 7,50 € / menej ako 10 rokov: zadarmo

Miloš Železňák © Patrick ŠpankoMiloš Železňák © Patrick Španko
Enea Bari © Patrick ŠpankoEnea Bari © Patrick Španko