1. ročník festivalu JazzDivas.sk !!!

1. ročník festivalu JazzDivas.sk !!!
Plagát

20. - 22.8.2021, LaMusica, prírodné kino Piešťany, SK   27.07.2021

Už ste priatelia veľakrát na stránkach 1. slovenského online jazz magazínu skjazz.sk čítali o jazzových podujatiach, kde vystupujú iba alebo najmä ženy! Týka sa to výlučne zahraničných festivalov ako napríklad: Ladies Jazz Festival v Poľsku, Woman in Jazz v Nemecku a mnohé iné. Prvá lastovička v tomto smere k nám zaletí v auguste tohto roku, pretože naša jazzová speváčka Dáša Libiaková sa rozhodla zorganizovať jedinečný troj-dňový festival v Piešťanoch pod názvom JAZZDIVAS.SK - INTERNATIONAL WOMAN´S JAZZ FESTIVAL PIESTANY! Minulý rok zorganizovala organizátorka a duša festivalu, speváčka Dáša Libiaková koncert slovenských jazzových speváčok JazzDivas.sk, ktorý bol akýmsi pilotným koncertom k tohtoročnému festivalu. Prvý ročník tohto festivalu sa bude konať v dňoch 22. - 22. augusta 2021 v Piešťanoch. Sprievodným podujatím festivalu bude aj spevácky worshop Jany Koubkovej "Nestyďte se nestydět".

Adriena Bartošová © Patrick ŠpankoAdriena Bartošová © Patrick Španko
Jana Koubková © Patrick ŠpankoJana Koubková © Patrick Španko

Keď chce speváčka vystupovať, tak sa takmer nezaobíde na koncertom pódiu bez klaviristu, ale najlepšie je mať pri sebe rovno jazzové trio – v tomto prípade to bude Juraj Kalász Trio (Ludo Kotlár – klavír, Juraj Kalász – kontrabas a Jakub Valíček – bicie nástroje). A ktoré speváčky sa na spomínanom festivale objavia? Sú to: Adriena Bartošová, Jana Dekánková, Lucia Lužinská, Silvia Josifoská a Mirka Kolštromová a vystúpi aj saxofonistka Lenka Molčányiová. Ale ešte opredtým bude Young generation, kde klavirista Klaudius Kováč predstaví dve šikovné 15-ročné jazzové speváčky - svoju dcéru Claudiu Kováčovú, ktorá okrem spievania zahrá aj na klavíri a jej rovesníčku, speváčku Leandra Vinterová. Sprevádzať ich bude Klaudius Kováč (klavír), Ľubomír  Gašpar (kontrabas) a Marek Rašman (bicie nástroje). Cieľom týchto koncertov je prispieť k propagácii jazzových speváčok! Koncert Jazz Divas.sk sa uskutoční 21. augusta 2021 o 18. hodine v Prírodnom kine v Piešťanoch!

Jana Dekánková © Patrick ŠpankoJana Dekánková © Patrick Španko
Silvia Josifoská © Patrick ŠpankoSilvia Josifoská © Patrick Španko

PROGRAM FERSTIVALU:
PIATOK 20. AUGUST, 19.00hod., LaMusica Piešťany:
- Adriena Bartošová & band , 20:00
- Jana Koubková & Ondřej Kabrna (CZ)

SOBOTA 21. AUGUST, 18.00hod., Prírodné kino Piešťany
- Young generation: Claudia Kováčová a Leandra Vinterová & Klaudius Kováč, Ľubomír Gašpar a Marek Rašman
- Iveta Lišková & Samuel Bánovec (Piesne Gabriely Hermelyovej)
- JazzDivas.sk: L. Lužinská, La Jana Dekanková, Silvia Josifoská, Mirka Kolštrómová, Lenka Molčányiová & Juraj Kalász Trio
- Elsa Valle (Kuba) & Nothing But Swing (SK)

Organizátormi podujatia sú Agentúra BEBOP, MsKS Piešťany a Klub LaMusica.
Festival sa uskutoční vďaka podpore FPU, Sociálnemu a kultúrnemu fondu - SOZA a ďalším partnerom.

Juraj Kalász © Patrick ŠpankoJuraj Kalász © Patrick Španko
Lenka Molčányiová © Patrick ŠpankoLenka Molčányiová © Patrick Španko
Nothing But Swing © Patrick ŠpankoNothing But Swing © Patrick Španko
Elsa Valle © Patrick ŠpankoElsa Valle © Patrick Španko